De opkomst van responsive webdesign

In de tijd van tablets en smartphones is het gebruik van responsive webdesign steeds belangrijker aan het worden. Maar wat is responsive webdesign nou eigenlijk? Op de oude manier van websites maken werd geen rekening gehouden met de grote opkomst van de tablets en mobiele telefoons. Dit is de reden dat een groot gedeelte van oudere websites niet altijd goed zichtbaar en/of bruikbaar zijn op verschillende devices. Door de website aan te passen aan het schermformaat van het apparaat, wordt de inhoud beter leesbaar en is uw website gebruiksvriendelijker. 

Maakt u gebruik van responsive webdesign?

Bij Custom Wave hebben we gemerkt dat veel bedrijven nog achter de feiten aanlopen als het gaat om een mooi display op uw smartphone. Wij raden alle bedrijven aan om de website te blijven vernieuwen, dit is iets wat u gegarandeerd terug gaat zien in het succes van uw online visitekaartje.

Een responsive website staat hoger in de google ranking

In 2015 besloot Google om responsive websites een hogere ranking te geven dan oudere lay-outs. Vrij logisch natuurlijk, dat Google de gebruiksvriendelijkheid voor mobiele gebruikers wilt verbeteren. Meer dan de helft van de zoekopdrachten in Google zijn tegenwoordig via een smartphone of tablet. Als u nog in bezit bent van een oude website, is het dus de hoogste tijd voor vernieuwing!

Voor meer informatie klik hier