Wat is de USP van een product of service?

Een USP (unique selling point) is wat uw product of service onderscheidt van de rest. Wat maakt uw bedrijf uniek? Met een USP kan een bedrijf ervoor zorgen dat de concurrentie op afstand blijft. De onderscheidende waarde van uw product of dienst zorgt ervoor dat het bedrijf uiteindelijk meer sales maakt. Als uw bedrijf geen onderscheidende factor heeft, is de kans klein dat de zaken goed lopen. Waarom zou iemand een product of service van uw bedrijf aanschaffen als het niet voordeliger of kwalitatief beter is dan de concurrent? 

USP in de online marketing

Om uw doelgroep effectief te bereiken is het van belang dat het unieke aspect van uw bedrijf goed naar voren komt. Met bijvoorbeeld een pakkende foto of video kan de uniekheid van uw product of service uitgelicht worden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat uw bedrijf de laagste prijs heeft. Een voordelige prijs is bijvoorbeeld iets waarmee een bedrijf enorm kan adverteren.

Wat maakt uw bedrijf uniek?

Om sterk naar voren te komen in de markt is het van belang om te weten wat uw bedrijf speciaal maakt. Concurrerende bedrijven kunnen niet allemaal de laagste prijs hebben, sommige zullen zich op een andere manier moeten onderscheiden. Stelt u zich voor, iemand vraagt aan u waarom hij of zij uw bedrijf zou moeten kiezen. Het antwoord zal altijd de USP moeten zijn, dit kan meestal binnen een paar zinnen samengevat worden. De Canadees Scott Stratten zei ooit: “If you are your authentic self in your business, you have no competition.” Bij Custom Wave zijn we het hier volkomen mee eens. Wij zijn er dan ook om u te helpen bij het vinden en adverteren van uw USP!

Kijk hier voor de mogelijkheden.